Kartena håller seminarier på Kartdagarna 2013

Kartdagarna den stora branchmässan för oss som arbetar med geografisk IT hålls i vanlig ordning på Elmia i Jönköping. I år hålls det den 19-21 mars och vi hoppas att få träffa er där!

Vi kommer att hålla tre seminarier under Kartdagarna och nedan ser ni beskrivningar och tider så att ni kan planera in det i förväg:

Att delta i open source-projekt
Fler och fler använder open source-teknik i sin kartlösningar. På Kartena har vi valt att jobba med Leaflet då vi inte var nöjda med prestandan i OpenLayers. Snart såg vi att det saknades stöd för vissa funktioner vi behövde och då utvecklade vi dem själva och gjorde de tillgängliga för alla andra Leaflet-utvecklare via Github. Idag används ett par av våra tillägg på openstreetmap.org. Vi berättar om våra erfarenheter av tekniken och hur det fungerar när man vill bidra till ett open source-projekt.

Tisdag 19 mars kl. 15.30–15.50
Föreläsare: Per Liedman och Mattias Bengtsson, Kartena AB

Koll på ledningar – nu i din smartphone!
Ledningskollen är en tjänst från Post- och Telestyrelsen som syftar till att minska skador på samhällets viktiga infrastruktur. Då många i dag har kontoret på fickan så har PTS tagit fram en anpassad mobiltjänst för iPhone och Android. Det är en nyskapande HTML5-lösning där man kan använda telefonens GPS och kartan för att snabbt begära ledningsanvisning.

Onsdag 20 mars kl. 09.00-09.20
Föreläsare: Thomas Sjöberg, Kartena AB

Ledningsanvisning 2.0 – effektivisera processen med InCheck
Idag så skapas över 100.000 ärenden i Ledningskollen där man vill veta var kommuner och andra ledningsägare har sina kablar etc. Många ledningsägare utför idag många manuella moment och använder flera olika system för att hantera ett ärende. InCheck är en lösning som förenklar och förbättrar arbetet med ledningsanvisning på flera olika sätt.

Onsdag 20 mars kl. 12.00-12.20
Föreläsare: Erik Olsson, Kartena AB